برگ های شناور مصنوعی راهی نوین جهت تولید سوخت پاک

محققان «برگ‌های مصنوعی» شناوری تولید کرده اند که سوخت‌های پاک را از نور خورشید و آب تولید می کند و در آینده قابلیت این را دارند که در مقیاس بزرگ در دریاها اجرا شوند.

برگ های شناور مصنوعی

محققان دانشگاه کمبریج، دستگاه‌های بسیار نازک و منعطفی(برگ های شناور مصنوعی) طراحی نموده اند که از فتوسنتز گیاهان “روندی که گیاهان نور خورشید را به غذا تبادل می‌کنند” الهام می‌گیرد. از آنجایی که این دستگاه‌های کم‌هزینه و جداگانه به اندازه‌ای سبک هستند که بتوانند بر روی سطح آب شناور شوند، که می‌توان از آنها برای فرآورده جایگزینی پایدار برای بنزین؛ بدون اشغال هیچ مکانی در خشکی استفاده نمود. آزمایش‌های صورت گرفته نشان داده است که آنها می‌توانند پرتوی خورشید را به اندازه برگ‌های گیاهان حقیقی، به سوخت تبدیل کنند.

آزمایش این طرح

لازم به ذکر است که این نخستین باری است که سوخت پاک روی آب ایجاد می‌شود و در صورت افزایش مقیاس، می‌توان از این برگ‌های غیر واقعی در آبراه‌های آلوده، بنادر یا حتی در دریاها استفاده نمود و مطابق گزارش ژورنال Nature به کاهش نیاز صنعت کشتیرانی جهانی به سوخت‌های فسیلی نیز یاری نمود. این مساله، امری شایسته است زیرا با وجود اینکه فناوری‌های انرژی‌های تجدیدپذیر، همانند باد و خورشید، در سال‌های اخیر به صورت قابل‌توجهی مناسب تر و در دسترس‌تر شده‌اند، برای صنایعی شبیه کشتیرانی، کربن‌زدایی امری بسیار متفاوت است و هنوز نزدیک به 80 درصد تجارت جهانی ازطریق کشتی‌های باری با سوخت‌های فسیلی حمل می‌شوند.

برای ورژن اخیر این برگ های مصنوعی، محققان از صنعت الکترونیک القا گرفتند، جایی که تکنیک های اخیر منجر به تحولی در این صنعت شده است و گوشی های هوشمند و نمایشگرهای انعطاف یافته تولید شده اند. آزمایش‌های انجام شده روی برگ‌های مصنوعی نوین نشان می دهد که آن ها این توان را دارند که آب را به هیدروژن و اکسیژن تقسیم کنند یا به عبارتی Co2 را به گاز سنتز کاهش دهند. محققان معتقدند که این پیشرفت نیز می تواند انقلابی در این حوزه ایجاد نماید؛ با این حال، باید قبل از عرضه شدن برای کاربردهای تجاری، بهبودهای بیشتری روی این برگ های مصنوعی انجام پذیرد.

منبع